Втора сесија на форумот на заедниците во рамките на проектот “Зајакнување на капацитетите на општинските совети”

38

Општина Чаир во соработка со УНДП во рамките на проектот “Зајакнување на капацитетите на општинските совети”, донација на Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), вчера во просториите на ОУ „Исмаиљ Ќемајли„ ја одржа својата втора сесија на форумот на заедниците.

Главната цел на овој проект е подршката на заедниците во локално ниво како и нивното вклучување во локалната самоуправа.

Граѓаните во оваа програма имаат право да се организираат во различни групи или коалиции и да предлагаат проекти кои потоа ќе бидат финансирани во рамките на проектот “Зајакнување на капацитетите на општинските совети”. На втората сесија, проектите беа предложени од страна на граѓаните и невладините организации за финансирање во рамките на проектот. Во Општина Чаир ќе се одржат вкупно 5 (пет) сесии, а на крајот од четвртата сесија, ќе бидат избрани најмалку еден (еден) и не повеќе од три (три) општински проекти за финансирање.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе