Денеска бев домаќин на Организацискиот совет на фестивалот „Фолк-фест“ на чело со директорот на фестивалот Веби Амза, како и членовите на Организацискиот совет Метуш Аџами, Алена Амза и Блерина Халими.

107
По тој повод, одлучено е овој фестивал, кој се одржува четврти пат по ред, да се реализира од 23 до 27 јули 2022 година.
Беа презентирани и информации за земјите кои се очекува да учествуваат на овој фестивал како Албанија, Косово, Мексико, Украина, Индија, Азербејџан, Полска, Бугарија, Турција, Романија и така натаму.
Општина Чаир и јас како нејзин градоначалник отсекогаш сме го поддржувале и ќе го поддржуваме промовирањето на културно-уметничките вредности.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе