Еко манифестација за значењето на еколошката акција за селектирање и рециклирање на отпадоците

439

Во просториите на Основното Училиште “Исмаил Ќемали“ денес се одржа еко манифестација за значењето на еколошката акција за селектирање и рециклирање на отпадоците.

Претставникот на Општина Чаир, портпаролот Куштрим Ала во неговиот говор изјави: “Во времето кога се соочуваме со сериозниот предизвик за зачувување на нивото на чистота на нашата животна средина и квалитетот на воздухот, одржувањето на оваа еко манифестација е од огромно значење. Во мислите на децата потребно е да ја засадиме љубовта кон животната средина. Примарен институционален и пред се човечки фокус треба да биде токму третирањето на овие еколошки проблематики и заедничкиот ангажман за нивно решавање а не само политички случувања.

Портпаролот на Општината истотака им се заблагодари на учениците и наставниците за прекрасната манифестација која ја имаа организирано и истотака изрази благодарност до службите на Јавното Претпријатие “Комунална Хигиена“ со кои имаат реализирано многу масовни акции за чистење на територијата на Општина Чаир.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе