Зајакнување на капацитетите на општинските совети

37

Општина Чаир во соработка со проектот на УНДП “Зајакнување на капацитетите на општинските совети”, донација на Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), вчера во ресторанот “ФАФА”, успешно ја спроведе четвртата последна сесија од овој форум.

По спроведената евалуација, на листата за рангирање се најдоа 4 (четири) предлог проекти кои беа констатирани од страна на комисијата на УНДП и истите ќе бидат предмет на разгледување и одобрување од страна на Проектниот Одбор состоен од различни институции на почетокот на наредната година, додека останатите предлог проекти ќе бидат сведени на ниво на препораки за локалната самоуправа, кое истотака беше и потврдено од страна на Градоначалникот на Општина Чаир, г.Висар Ганиу.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе