Идејниот проект на Општина Чаир за изградба на новата градинка заврши!

510

Земајќи ги во предвид бројните барања од страна на граѓаните за изградба на една нова градинка за деца, Општина Чаир ве информира дека идејниот проект на Општина Чаир за изградба на новата градинка заврши додека основниот проект е доставен за одобрување до Министерството за труд и социјална политика.

Врз основа на идејниот проект, што се изготви во изминатите 4 месеци, вкупната површина на градинката се предвидува да биде приближно околу 3604,00 m2, за вкупно 280 деца и 27 вработени и вкупно 24 паркинг места.

Градинката, како што сме соопштиле, ќе се гради според сите современи стандарди во просториите на старата детска градинка “Бамби“.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе