ИЗВЕСТУВАЊЕ

121

Општина Чаир и ЈП Комунална хигиена со акција за собирање и отстранување на кабаст отпад до Недела (20.05.2018)

Општина Чаир ги известува граѓаните на Општина Чаир дека до ден Недела (20.05.2018 година) во текот на вечерните часови, ЈП Комунална хигиена ќе врши собирање и отстранување на кабаст отпад (стари апарати од бела техника, телевизори, стар мебел и др.).

Се замолуваат граѓаните – домаќинствата, кабастиот отпад наменет за отфрлање да го оставаат позади поставените контејнери во нивната населба, на начин што кабастиот отпад нема да го попречува движењето на возилата и пешаците и за да може истите ефикасно да се отстранат од страна на оперативните екипи.

Со почит,
Служба за инфорирање
Општина Чаир

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе