Културно уметничка програма посветена на денот на училиштето и Денот на нашето национално знаме

24

По повод одбележувањето на 28 Ноември – Празникот на Албанското Национално Знаме, основното училиште “Адем Јашари“ во соработка со Општина Чаир организираше културно уметничка програма посветена на денот на училиштето и Денот на нашето национално знаме каде учествуваа носители на јавни функции, дејци на нашето национално прашање како и многу други гости.

На крај на оваа манифестација се прикажа и еден документарен филм кај што се прикажа животот и делото на директорот на ОУ “Адем Јашари“, г-дин Халил Палоши.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе