Нова зона за спорт и рекреација во Паркот на Чаир

252

Во насока на поддршка на спортскиот дух и промоција на спортот и спортските активности, по фитнес зоната во населба Топанско Поле, денес Градоначалникот на Општина Чаир г. Висар Ганиу заедно со г. Дарко Каевски – Директор на Агенцијата за млади и спорт, промовираа нова зона за спорт и рекреација во Паркот на Чаир којашто е опремена со 9 справи за вежбање, од кои една справа за лицата со посебни потреби. Ова спортско катче е лесно достапна за граѓаните и истата ќе може да се користи од граѓани на различна старосна возраст.

Покрај оваа фитнес-зона Општина Чаир ќе го уреди и околното зеленило и ќе постави осветлување со цел да добиеме еден убав појас за спорт и рекреација за граѓаните.

Од овие спортски катчиња. бенефит ќе имаат пред се младите, но и останатите граѓани заинтересирани за ваков вид активности коишто придонесуваат да се развијат здравите навики кај граѓаните.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе