Работна средба, Градоначалникот Ганиу со Градоначалникот на Општина Бутел, Велимир Смилевски

23

Средбитe помеѓу градоначалниците на единиците на локалната самоуправа несомнено се од посебно значење за да бидеме во служба на граѓаните. Изградбата на стабилни темели на соработка е повеќе од потребно за да се подобрат нивоата на управувачкиот ефикаситет на општините.

Со оваа цел, Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу заедно со Советникот на Град Скопје г-дин Бесник Ајети го пречека денес Градоначалникот на Општина Бутел г-дин Велимир Смилевски за да ја истражат можноста за соработка во следните предвидени проекти. За време на овој работен состанок Ганиу истакна: “Се надеваме дека оваа соработка ќе стави крај на бариерата која ја создаваат административните граници помеѓу нашите општини и да почнеме да размислуваме дека тие граници не постојат кога се во прашање потребите на нашите граѓани.“

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе