Реакција на Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу за оштетувањата на Плоштадот Скендербег!

72

“Плоштадот Скендербег во Скопје како гнездо на културата и националниот идентитет на Албанците не го заслужува овој третман! Го изразувам мојот револт не само како градоначалник,но пред се како граѓанин кој ги смета како свети монументите на историското потсетување.

За брзо време ова оштетување ќе се отстрани, но апелирам до сите за подигнување на свеста за доброто на здравата иднина на нашите деца и најавувам изрекување на ригозорни казни за секој кој во иднина ќе се осмели да го оштети ова место кое е од голема важност за сите нас!”

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе