70-годишнина од основањето на Ансамблот за песни и ора “Емин Дураку” од Скопје

22

Ансамблот за песни и ора “Емин Дураку” од Скопје а истовремено и најстариот албански ансамбл во Скопје, вчера прослави 70-годишнина од неговото основање.

Седум децении посветеност, многу работа, упорност и труд, но секогаш со една цел, зачувување на националното богатство и заштитата на албанската култура во Македонија.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе