Shfletimi i kategorisë

ARSIMI

ISMAIL QEMALI

Shkolla fillore "Ismail Qemali (Rajko Zhinzifov)" në komunën e Çairit të Shkupit është themeluar në vitin 1945. Fillimisht ka qenë një objekt i vogël me katër klasë dhe në të mësonin 201 nxënës dhe ishin të punësuar 4 arsimtarë. Me kalimin…

Fidani

IPKKF “Fidani”Çair-Shkup, është themeluar me vendimin nr.38 nga  data 21.02.1956, si Kopshti për fëmijë “Bratstvo Edinstvo” Çendër – Shkup. Me vendimin e MPPS e dorrëzuar Komunës më 21.11.2006 u riregjistrua në Regjistrin Qendror si IP…

Hasan Prishtina

Objekti shkollor i SHFK  “Hasan Prishtina” ndodhet në Komunën e Çairit – Shkup, ku edukohen dhe shkollohen nxënës me përbërje heterogjene. Shkolla ekziston prej vitit 1945 dhe ka qenë e vend ndodhur në lagjen Evrejsko Maalo. Prej vitit…

Jashar Bej Shkupi

Shkolla fillore “Jashar Bej Shkupi” – Shkup, vepron në zonën qendrore të qytetit, si shkollë e mëvetësishme. Ajo gjendet në lokalitetin Dyqanxhik dhe në të edukohen dhe arsimohen nxënës në tri gjuhë mësimore: maqedonisht, shqip, turqisht.…

TEFEJJUZ

Shkolla fillore “Tefejjyz” filloi me punë qysh në vitin 1884, në ndërtesën e ndërtuar nga Hilmi Bej Deralla, e cila më vonë është blerë nga pushtetarët e Perandorisë Osmane dhe është emëruar si “Tefeyyüz İptidai Okulu” („Shkolla Fillore…

Kongresi I Manastirit

SHFK "Kongresi i Manastirit" është e themeluar me Vendimin nr.07-437/5 me datë 12.04.2006 prej Komunës së Çairit, e verifikuar me Vendimin nr.10-1632/3 me datë 05.09.2006 prej MASH. SHFK "Kongresi i Manastirit" Shkup gjendet në komunën …

ANTON SEMJONOVIÇ MAKARENKO

Shkolla fillore për të rriturit ” A.S Makerenko ” është institucion i vetëm me veprimtari  kryesore për arsimimin e të rriturve në Shkup dhe Maqedoni. E vendosur në veri-lindje të qytetit të Shkupit në komunën e Çairit në rrugën John…

Imri Elezi

Shkolla fillore “Imri Elezi” është themeluar me Vendim nr. 07-32/61 të datës 01.02.1980, ndërsa verifikuar me Aktvendim nr. 10-372/3 të datës12.04.1995 në Komitetin komunal për arsim, kulturë dhe kulturë fizike të Kuvendit të Komunës së…

Vasil Glavinov

ShFK“Vasill Gllavinov ” është e themeluar me vendimin Nr. 7887 më 25.07.1955, nga Këshilli Kombëtar i Qytetit të Shkupit, me numër të aktit të verifikimit 10-291/3 prej 12.04.1995. ShFK“Vasill Gllavinov”gjendet në komunën e Çairit në…

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por mund të zgjedhni nëse dëshironi. I pranoj Lexo më shumë