Hasan Prishtina

3,043

Shkolla Fillore "Hasan Prishtina"

Objekti shkollor i SHFK  “Hasan Prishtina” ndodhet në Komunën e Çairit – Shkup, ku edukohen dhe shkollohen nxënës me përbërje heterogjene.

Shkolla ekziston prej vitit 1945 dhe ka qenë e vend ndodhur në lagjen Evrejsko Maalo. Prej vitit 1963 ndodhet në lokalitetin e sotshëm në rr. Kosta Abrasheviç nr.7 dhe është shkollë me traditë të vjetër, mirënjohje të ndryshme dhe shpërblime.

Veprimtaria edukativo-arsimore pranë SHFK “Hasan Prishtina” organizohet për nxënësit e klasës së I-IX dhe atë në paralele me mësim në dy gjuhë: shqip dhe maqedonisht.

Në shkollë veprimtarinë edukativo-arsimore e organizojnë: 69 arsimtarë,  1 drejtor, 1 pedagog, 1 psikolog, 1 bibliotekist edhe defektolog i cili shkollën tonë e përfshinë me një ditë të javës.

Në kuadër të trajnimeve profesionale-pedagogjike janë realizuar më tepër fusha programore për zhvillim intern të personelit, me qëllim që të përmirësohet kualiteti në realizimin e mësimit.

Shkolla vazhdimisht merr pjesë në konkurse të shumta, letrare, për art e të tjera (komunale, shtetërore dhe olimpiada) sipas lëndëve dhe lëmive.

Për mundin dhe të arriturat e tyre nxënësit fitojnë shpërblime të shumta, diploma, mirënjohje, faleminderime, pllakate, statuja, kupa e të tjera.

Aktivitetet lidhur me zgjerimin e njohurive e kanë realizueshmërinë e vet nëpërmjet organizimit të garave të tipit: ndërmjet klasave, komunale, regjionale dhe shtetërore.

Në garat  komunale të organizuar nga komuna Çair, “Olimpiada e Diturisë 2018” shkolla jonë fitoi vendin e I-rë.

INFORMACIONET E SHKOLLËS

Emri i shkollës:

Hasan Prishtina

Adresa:

Rr. Kosta Abrasheviç nr.7

Drejtor:

Lulieta Qerimi

Telefon zyrtar:

+389 2 2621 055

E-mail elektronike:

shf.hasanprishtina@yahoo.com

Verifikimi – nr.i aktit:

11-2211

Viti i verifikimit:

26.06.1984

Gjuha mësimore:

Gjuhë shqipe dhe Gjuhë maqedone

Viti i ndërtimit:

1962-1980

Lloji i ndërtimit:

Ndërtim I fortë

Sipërfaqja e objektit:

3185 m2

Sipërfaqja e oborrit të shkollës:

2500 m2

Sipërfaqja e tereneve dhe sallave sportive:

2450 m2

Shkolla punon në ndrrime:

2 ndrime

Mënyra e ngrohjes së shkollës:

Ngrohje qendrore

Numri i klasave:

1-9

Numri i paraleleve:

43

Numri i kuadrit arsimor:

69

Numri i nxënësve:

976

Merr përditësime në kohë reale në pajisjen tënde, regjistrohuni tani.

Ju gjithashtu mund të shfletoni

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por mund të zgjedhni nëse dëshironi. I pranoj Lexo më shumë