Општина Чаир со нов проект. Спортската сала на О.О.У. “Адем Јашари“ станува првата сала во нашата земја со систем за ладење и централно греење со топлински пумпи

143
Следната инвестиција Општина Чаир ја реализира во спортската сала на О.О.У. “Адем Јашари“ каде работните екипи вршат инсталирање на системот за ладење и централно греење со топлински пумпи.
Вкупната вредност на овој проект е 5.720.371,00 денари и имплементацијата на овој систем на греење ќе овозможи:
– поквалитетни услови за употреба на оваа спортска сала од страна на учениците во зимскиот и летниот период
– намалување на оперативните трошоци за одржување на системот за греење
– намалување на потрошувачката на електрична енергија
– намалување на аерозагадувањето.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе