Mеѓугранична соработка на Општина Чаир со Општина Призрен

41

Во рамките на ИПА2 – пројектот за меѓугранична соработка Градоначалникот на Општина Чаир, г.Ганиу вчера реализираше средба со Градоначалникот на Општина Призрен, г. Митахир Хаскука со цел обновување и продлабочување на соработката помеѓу двете општини.

Со општина Призрен секогаш сме остварувале процес на трговска размена, културна и роднински врски, затоа и двата градоначалници ветија дека во иднина соработката ќе се продлабочи уште повеќе и во развојот на други пројекти финансирани од различни институции од областа на културното наследство, промоција на туризмот, образованието, културата, младите и спортот.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе