Општина Чаир продолжува со чистење на неформалните депонии

162

Продолжуваме со акциите за чистење на неформалните депонии. Денес на улица “Методија Митевски” во населба Топанско Поле исчистивме една таква депонија!

Апелираме до граѓаните што живеат во овој дел на Општина Чаир да бидат повнимателни и да не фрлат отпад во јавните површини и надвор од соодветните места за отпад во спротивно ќе следат казни согласно Законот за животна средина, Законот за управување со отпад и Законот за Јавна Чистота.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе