Filloi procesi i formimit të pakos rajonale të ndihmesave për gra-viktima të dhunës familjare

132

Në hapësirat e Qytetit të Shkupit u mbajt takimi rajonal me kryetarët e komunave dhe përfaqësuesve nga komunat e Planit rajonal të Shkupit, Ministres së punës dhe politikës sociale Mila Carovska dhe Drejtoreshës ekzekutive të Rrjetit kombëtar. Me këtë takim filloi procesi i formimit të pakos rajonale të ndihmesave për gra viktima të dhunës familjare.

Për përkujtim, kryetarët e komunave në periudhën para-zgjedhore me nënshkrimin e Përkushtimit publik për avancimin e mbrojtjes së grave dhe fëmijëve viktima të formave të ndryshme të dhunës duke përfshirë edhe dhunën familjare në nivel lokal, u përpoqën të ndajnë një pjesë nga buxhetet lokale për avancimin/formimin e ndihmesave për viktimat e dhunës.

Përskaj kryetarit të Qytetit të Shkupit, Petre Shilegov, kryetarët e komunave të cilët ishin nënshkrues të përkushtimit edhe sot ishin prezent në takimin janë nga: Komuna e Aerodromit, Komuna e Kisella Vodës dhe Komunës së Gjorçe Petrovit, ndërsa për Komunën e Qendrës dhe Komunën e Karposhit ishin prezent përfaqësues nga këta komuna. Kryetarët e Komunës së Çarit, Komunës së Studeniçanit dhe Komunës së Sarajit po ashtu u kyçën në proces dhe dërguan përfaqësues nga komunat

Merr përditësime në kohë reale në pajisjen tënde, regjistrohuni tani.

Ju gjithashtu mund të shfletoni

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por mund të zgjedhni nëse dëshironi. I pranoj Lexo më shumë