ИСМАИЛ ЌЕМАЛИ

302

ОСНОВНО УЧИЛИШТЕ "ИСМАИЛ ЌЕМАЛИ"

Основното училиште “ИСМАИЛ ЌЕМАЛИ (Рајко Жинзифов)” од Скопје е основано во 1945 година. Во почетокот работело со 201 ученици и со 4 просветни работници. Зградата во која се изведувала наставата била мала со 4 училници и се наоѓала во местото „Стара нова бања“. Со тек на времето училиштето се проширило, а во 1971 година преминало во нова училишна зграда во населбата Топанско Поле во општина Чаир, на улица Методија Митевски каде се уште работи.

Општината Чаир се наоѓа во северниот дел на град Скопје, се граничи на југ со општина Центар, на запад со општина Карпош, на исток со општина Гази Баба и на север со општина Шуто Оризари и Бутел.

Дворната површина на училиштето изнесува вкупно 11.426 м2. Површината на првиот кат со салата изнесува 2350 м2, а површината на вториот кат изнесува 1.356 м2. Вкупната површина на училишната зграда изнесува 3706 м. Вкупната површина по ученик изнесува 3,94 м2.

Kонтакт телефон и факс +389 2 2621 458.
Веб страна: ismailqemalichair.edu.mk

INFORMACIONET E SHKOLLËS

Emri i shkollës:

ISMAIL QEMALI

Adresa:

Metodija Mitevski pn

Drejtor:

Teuta Imeri

Telefon zyrtar:

+389 (0)2 262 1458

E-mail elektronike:

shfkismailqemali@gmail.com

Verifikimi – nr.i aktit:

15-22-15

Viti i verifikimit:

1945

Gjuha mësimore:

Gjuhë shqipe, Gjuhë maqedone dhe gjuhë turke

Viti i ndërtimit:

1945

Lloji i ndërtimit:

Ndërtim I fortë

Sipërfaqja e objektit gjithësej:

11.426 m2

Sipërfaqja e oborrit të shkollës:

2350 m2

Sipërfaqja e tereneve dhe sallave sportive:

/

Shkolla punon në ndrrime:

2 ndrime

Mënyra e ngrohjes së shkollës:

Ngrohje qendrore

Numri i klasave:

1-9

Numri i paraleleve:

36

Numri i kuadrit arsimor:

54

Numri i nxënësve:

459

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе