Црквата Св. Спас

1.058

Црквата “Св. Спас” – Изградена во 17 век, до половина вкопана во земја, врз темелите на уште постара христијанска црква. Однадвор со скромен изглед, таа плени со својата внатрешност и со својот фас-цинантен дрвен иконостас. Во нејзиниот двор се погребани и останките на македонскиот револуционер Гоце Делчев.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе