Градоначалникот на Општина Чаир г-дин Висар Ганиу го дочека Мирди Лимани

74

Успесите на нашите спортисти во меѓународна сцена се нашите најдобри амбасадори а ова најдобро се потврдува со достигнувањата на истакнатиот спортист и повеќекратен светски шампион на кик-бокс, Мирди Лимани.

Во придружба на екс боксерот а сега истакнатиот боксерски тренер на боксерскиот клуб “Шкупи“ од Чаир, г-дин Насер Харуни, денес Градоначалникот на Општина Чаир г-дин Висар Ганиу го дочека Мирди Лимани со кој разговараа за развојот на спортот воопшто во нашата општина, а особено за стимулација на младите од нашата општина да се занимаваат со спортските вештини бокс и кик-бокс.

По повод сите негови достигнувања и прогласувањето 7 пати светски шампион во 4 верзии од кик-бокс, во име на Општина Чаир, Градоначалникот Ганиу на Мирди Лимани му додели признание, посакувајќи оваа година нашиот истакнат боксер Хаџи Красниќи да стане светски шампион.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе