Масовна акција за чистење во општините на Град Скопје

72

И З В Е С Т У В А Њ Е

Почитувани граѓани,

По повод Светскиот ден на чистењето – 21 Септември, ЈП „Комунална хигиена“- Скопје организираат масовна акција за генерално чистење на сите скопски општини. Во рамките на акцијата ќе бидат отстранети и графитите со навредлива содржина, коишто промовираат говор на омраза, верска и етничка нетрпеливост.

Воедно, во периодот од 21.09. до 24.09.2019 година, во секоја општина ќе бидат поставени специјални садови во коишто граѓаните ќе можат да го одлагаат кабастиот отпад – стариот мебел и отпадот од електронската и електричната опрема.

Садовите за одлагање кабаст отпад во Општина Чаир ќе бидат поставени на следните локации:

– раскрсницата меѓу булеварот Цветан Димов и улицата Коста Абрашевиќ
– раскрсницата меѓу улиците Џон Кенеди и Дижонска
– ул. Ресенска, до ресторанот Фа-Фа

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе