Чаир и Бурса ја продлабочуваат соработката

20
Денеска во општина Чаир градоначалникот Висар Ганиу ја пречека делегацијата на Република Турција, односно од Бурса, предводена од потпретседателот Сулејман Челик, пратеници во турскиот парламент, како и раководители на општинските сектори.
“На оваа средба со гостите разговаравме за многу плодната соработка што ја започнавме пред многу години со општина Бурса, но разговаравме и за можноста оваа соработка да се подигне на многу повисоко ниво. Во оваа прилика потсетив дека да имаме партнер како Бурса покрај нас значи и да имаме поразвиен Чаир, подобар живот за нашите жители, понапредна благосостојба”, рече Ганиу.
Подготвени сме да дадеме секаква поддршка за да привлечеме дури и инвестиции од Бурса кај нас, да соработуваме за реализација на различни идеи и проекти, бидејќи се знае дека клучот за секој успех е дефинитивно посветеноста на работата и соработката со пријателите.
На денешната средба со делегацијата од Бурса присуствуваа И пратеничката Мерита Коџаџику, претседателот на Советот на општината Јетмир Асани, поранешниот претседател Захир Бектеши, претседателот на ОХ Ел Хилал Бехаџудин Шехапи, општински советници, директори на училишта и градинки како и раководителите на општинските сектори на Чаир.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе