Kurshumli Hani

Kurshumli Hani – I ndërtuar në shekullin 15 me funksion të karvan sarajit për tregtarët dhe furnizuesit të cilët…

Kisha “Shën Spas”

Kisha “Shën Spas“ – E ndërtuar në shekullin 17, deri në mes e groposur në tokë, mbi themelet e një kishe edhe më të…

Kapan Hani

Kapan Hani – I ndërtuar nga udhëheqësi i famshëm luftarak Isa Beu në mes të shekullit 15, me funksion të karvan –…

Kalaja

Kalaja – E ngritur në pozitë dominante mbi qytetin, Kalaja e Shkupit dëshmon për lashtësinë, për historinë nëpër të…

Hamami i Daut Pashës

Hamami i Daut Pashës – Tërësi profane arkitektonike islame e ndërtuar nga Veziri i madh Daut Pasha në shekullin 15.…

Çifte Hamami

Çifte Hamami – I ndërtuar në mes të shekullit 15 nga Isa Beu, ka poseduar banjë të dyfishtë (çift – çift) për banjë…

Bezisteni

Bezisteni – Bërthama e parë dhe më e vjetër në Çarshinë e Vjetër, ashtu siç është rasti me çarshitë tjera të tipit…

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por mund të zgjedhni nëse dëshironi. I pranoj Lexo më shumë