Меѓународен фестивал „Фолклорните вечери на Чаршијата“

51
„Фолклорните вечери на Чаршијата“ меѓународен фестивал кој 15 години по ред ни приложи вистински спектакал во срцето на Чаир, односно Стара Чаршија.
Со нивните интерпретации преполни со уметност, култура, мелос и традиција се претставија различни народи и ансамбли од Северна Македонија, Албанија, Косово, Мексико, Чиле, Азербејџан, Романија, Латвија, Украина, Босна и Херцеговина и Бугарија.
По овој повод, претседателот на Советот на Општина Чаир, г-дин Јетмир Асани во името на општината им честиташе на организаторите – Ансамблот „Ибе Паликуќи“ кои преку културните активности продолжуваат со унапредувањето на културата и да ги зачувуваат нејзините вредности и понатаму.
Ние како Општина Чаир ќе продолжиме со најголемо задоволство да ги поддржиме ваквите активности кои даваат пример како треба да се зачувуваат традициите и истите да бидат промовирани низ генерации.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе