СКОПСКО КАЛЕ

1.500

СКОПСКО КАЛЕ – Издигнато на доминантна позиција над градот, Скопското Кале сведочи за древноста, за историјата низ која живеел и се издигнал главниот градот. Кога доаѓате во старо Скопје од новиот дел на градот, не може а да не ја забележите оваа величествена тврдина која се простира на левиот дел од реката Вардар, која длабоко во себе крие бескрајно многу раскази, митови, но и фактографија за минатото на Скопје, од древните времиња до денес.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе