Gjatë ditës së sotme, ekipi i angazhuar i punës dhe inspektorët komunal në pajtim me rregulloren e miratuar për këtë çështje filluan vendosjen e paralajmërimeve në veturat lëndë e veprimit, duke dhënë afat prej 8️⃣ ditëve për largimin e tyre nga ana e vetë pronarëve. 🔜Pas mbarimit të këtij afati të përcaktuar do të vijojnë mekanizmat tjerë të largimit të këtyre automjeteve nga hapësirat publike në përputhje me rregulloren nga ana e shërbimeve komunale.

16

Во координација со јавното општинско претпријатие „Шкупи Вјетр“, Општина Чаир започна со спроведување на најавената постапка за отстранување на напуштени и хаварисани моторни возила, приколки и слично од јавните простори.

Во текот на денешниот ден, ангажираниот работен тим и општинските инспектори во согласност со одобрената регулатива за ова прашање, започнаа со поставување на предупредувања за возилата кои се предмет на акцијата, давајќи рок од дена за нивно отстранување од самите сопственици.

По истекот на овој предвиден рок, ќе следат други механизми за отстранување на овие возила од јавните простори во согласност со регулативата од страна на општинските служби.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе