Општина Чаир го прославува „Денот на наставата на турски јазик“

12
Еден од најважните моменти за турскиот народ, „Денот на наставата на турски јазик“, денеска го прославивме заедно со претседателот на Големото национално собрание на Турција, г. Мустафа Шентоп, амбасадорот на Турција во земјава, г-дин Хасан Мехмет Секизкок, со турски пратеници, директорот на ООУ „Тефејуз“, Селадин Зекир, наставници, ученици и родители.
Да се почитува Денот на наставата на мајчин јазик е чест кон националениот идентитет, културата и традицијата, а денес тоа го направивме со големо задоволство.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе