Kryetari i Komunës së Çairit në Forumin Ekonomik të UBSHR-së në Tiranë

83

Kryetari i Komunës së Çairit, Visar Ganiu sot ka marrë pjesë në mbledhjen e Asamblesë së përgjithshme të Unionit të Bashkive Shqiptare në rajon, që po mbahet në Tiranë dhe pjesë e të cilit union është edhe Komuna e Çairit.

Në kuadër të këtij evenimenti u mbajt edhe Forumi Ekonomik dhe Turizmi Rajonal, ndërsa të gjithë pjesëmarrësit e UBSHR-së theks të veçantë vendosën në tematikën Rajoni i Ballkanit Perëndimor dhe qytetet shqipfolëse, pasuritë kulturore, si dhe ndikimi i tyre në zhvillimin ekonomik-social të qyteteve tona, por gjithashtu u diskutua dhe u këmbyen mendime edhe për “Tirana European Youth Capital 2022”, si një mundësi e zhvillimit, promovimit dhe integrimit të rinisë së rajonit në një platformë të përbashkët turistike, ekonomike, sociale, kulturore për anëtarët e UBSHR-së.

Ganiu para pjesëmarrësve në Forum ka potencuar se nuk ka kënaqësi më të madhe kur bukuritë natyrore, veçoritë kulturore, ekonomike, turistike të rajoneve tona i sjellim në një vend të përbashkët.

“Kështu ndihmojmë njëri-tjetrin, duke kontribuar në zgjerimin e perspektivës sonë zhvillimore, pasi që gjithmonë duke mbajtur të gjallë kontaktin me njëri-tjetrin, orientojmë edhe investimet përmes turizmit te të gjithë ne”, ka thënë Ganiu.

Para të pranishmëve ai ka folur edhe për projektet aktuale dhe të ardhshme që po i ndërmerr Komuna e Çairit dhe që kanë për qëllim pikërisht zhvillimin ekonomik, turistik, social, e kulturor dhe përmirësimin e mirëqenies së qytetarëve.

Ndryshe, në Mbledhjen e Asamblesë së Përgjithshme të Unionit të Bashkësive Shqiptare në Rajon u mor vendimi që kësaj familjeje t’i shtohen edhe Komunat e Gjirokastrës dhe të Bujanocit, ndërsa gjithashtu u vendos të hapen dy zyra plotësuese administrative të sekretariatit të UBSHR-së, në Prishtinë dhe Tetovë.

Merr përditësime në kohë reale në pajisjen tënde, regjistrohuni tani.

Ju gjithashtu mund të shfletoni

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por mund të zgjedhni nëse dëshironi. I pranoj Lexo më shumë