ГРАДОНАЧАЛНИК

Висар Ганиу е роден на 18.07.1978, во Скопје. Потекнува од едно познато интелектуално семејство кои работеа како наставници и целиот нивен живот им го посветеа на воспитание и образование на новите генерации. Раснат и воспитан од двајца наставници, Ганиу многу брзо ќе достигне до врвот на воспитното образование.
Висар Ганиу е сопруг и татко на три деца.
Др-сц. На Кинезеологијата кој предал во Факултетот за Физичко воспитание, при Државен Тетовски Универзитет.
Освен мајчиниот јазик, Висар зборува англиски јазик, српско – хрватски и македонски.
Се познава како успешен тренер кој постојано работеше со новите фудбалски генерации и со првата екипа на ФК Шкупи.
Во 2002 год. Се избра како прв претседател на Младински форум при Демократска Унија за Интеграција во огранокот Чаир, а пото се избра и член на централно претседателство на Демократска Унија за Интеграција.

Проф. Др. Висар Ганиу е една истакната личност во политичка сцена, неуморен работник во сите области кај што делуваше. Гани, беше вршител на должноста заменик министер за образование и наука до моментот кога официјално ја прогласи неговата кандидатура за Градоначалник на Општина Чаир.

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе