Kuvendi i 13-të i Rrjetit të Asociacioneve të Vetëqeverisjes Lokale nga Evropa Juglindore (NALAS)

158

Këto ditë Kryetari i Komunës së Çairit z.Visar Ganiu në cilësi të Nënkryetarit të BNJVL-së qëndroj në Bërdo të Sllovenisë ku në mesin e 150 përfaqësuesve të vetëqeverisjes lokale dhe asociacioneve të vetëqeverisjes lokale nga gjithë Evropa Juglindore morri pjesë në kuvendin e 13-të të Rrjetit të Asociacioneve të Vetëqeverisjes Lokale nga Evropa Juglindore (NALAS), ku mes tjerash u shqyrtuan edhe temat aktuale politike për rolin dhe ndërmjetësimin e NALAS në kontest të strategjisë për zgjerim të BE-së.

Gjithashtu, në kuadër të kuvendit të përgjithshëm të NALAS u diskutua edhe për rolin e pushtetit lokal në menaxhimin me krizën e refugjatëve dhe me refugjatët e rajonit dhe qëllimet e vendosura për zhvillimin e qëndrueshëm dhe për inkluzivitetin social në prizmin e Agjendës 2030, që është miratuar më 25 shtator të vitit 2015 në samitin special të KB-së.

NALAS përbëhet nga 14 asociacione që përfaqësojnë rreth 9.000 vetëqeverisje lokale, të zgjedhura drejtpërdrejtë nga 80 milionë qytetarë të Evropës Juglindore. NALAS promovon procesin e decentralizimit, kontribuon në procesin për pajtim dhe stabilizim në rajon dhe në këtë kontest kontribuon procesin e integrimit evropian të tërë rajonit.

Merr përditësime në kohë reale në pajisjen tënde, regjistrohuni tani.

Ju gjithashtu mund të shfletoni

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por mund të zgjedhni nëse dëshironi. I pranoj Lexo më shumë