Се пушти во употреба фотоволтаичниот кров над објектот на Општина Чаир

24
Денеска отворивме историско поглавје, заедно со лидерот на Албанците, Али Ахмети, со претставници на владиниот кабинет, пратеници, раководители на институции и граѓани, го пуштивме во употреба фотоволтаичниот покрив во зградата на општина Чаир.
Инвеститор: Министерство за животна средина
-70 фотоволтаични панели на покривот на зградата
-Произведена енергија – 26. 195 kWh во текот на годината
-Енергетска ефикасност во зградите
-Заштеда до 50%
-Чист и одржлив извор на енергија
-Одржлива енергетска иднина
-0 негативно влијание врз животната средина
-Без загадување
-Намалување на емисиите на гасови
-Зголемена употреба на зелена технологија
-Обезбедување на транзиција кон чиста енергија

 

Не застануваме тука, многу бргу ги пуштаме во употреба фотоволтаичните покриви во 4 основни училишта и градинки
-„Исмаил Ќемали“
-„Конгреси и Манастирит“
– Градинка „Весеза“
-180 фотоволтаични панели
-Произведена енергија – 100.000 kWh годишно

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе