ЃЕРЃ КАСТРИОТИ СКЕНДЕРБЕГ

1.112

ЃЕРЃ КАСТРИОТИ СКЕНДЕРБЕГ- Споменикот на Ѓерѓ Кастриот-Скендербег е најимпозантниот споменик на културата поставен во поново време во Скопската чаршија. Ѓерѓ Кастриот- Скендербег е национален Албански херој кој ги предводел борбите против Османлиското царство во 14 век и се истакнува како исклучителен стратег, храбар и решителен борец за слобода.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе