Panel-diskutim “Lidhja midis biznesit dhe zhvillimit ekonomik lokal”

28
Komunat jo vetëm që janë hallkat kyçe ndërmjet sektorit të biznesit dhe zhvillimit ekonomik lokal, por në fakt edhe sektori i biznesit është faktori kyç për zhvillimin ekonomik lokal të Komunës sonë të Çairit.
Këtë e theksoi kryetari i Komunës së Çairit, Visar Ganiu në panel-diskutimin “Lidhja midis biznesit dhe zhvillimit ekonomik lokal” të organizuar nga UNDP dhe Ministria e Pushtetit Lokal.
“Ne çdo herë që flasim për bizneset e komunës sonë, ndihemi krenarë, mbi të gjitha, me arritjetet e tyre por edhe me raportin që kemi zhvilluar vite me radhë dhe vazhdojmë ta zhvillojmë. Është i pamohueshëm fakti se sektori i biznesit ka mbi të gjitha një kontribut të madh drejtpërsëdrejti në zhvillimin e arsimit në Komunën e Çairit. Si shembull Kompania Eftinia Impex është kontribuesja e vërtëtë në thuajse të gjitha institucionet tona edukativo-arsimore, madje duke ndërtuar objektin e ri SHFK “Ismail Qemali” me një sipërfaqe prej 560 m2 dhe që kushtoi mbi 500 mijë euro, njëlloj edhe Albiz me kontrobutin e veçantë në edukim dhe arsimim. Megjithate edhe ne si Komunë gjithnjë kemi patur si prioritet zhvillimin e bizneseve duke krijuar kushte sa më të mira për ata.
Në të ardhmen, së bashku me ekipet komunale, planifikojmë takime më të shpeshta me sektorin e biznesit dhe me propozime dhe përpjekje të përbashkëta për ta ngritur bashkëpunimin në nivel më të lartë”, ka deklaruar Ganiu.

Merr përditësime në kohë reale në pajisjen tënde, regjistrohuni tani.

Ju gjithashtu mund të shfletoni

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por mund të zgjedhni nëse dëshironi. I pranoj Lexo më shumë