Презентирани резултатите на аналитичката студија на академскиот тим на Универзитетот “Мајка Тереза“ за основните училишта на Општина Чаир

45

Една одлична истражувачка студија за основните училишта на Чаир реализираше академскиот тим на професори од Универзитетот “Мајка Тереза“ – Проф. Дитурије Исмаили, Проф. Калтрина Зеколи Шаќири, Проф. Елизабета Бајрами Ологу и Проф. Арта Џелили, резултатите на која студија денес го големо внимание ги видоа со големо внимание Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу, заедно со претставниците на Министерството за Образование и Наука г-дин Сафет Незири и г-дин Агим Рамадани, раководителот на Одделението за Образование во Општина Чаир г-дин Нухи Дарлишта, дејци на образованието и студентите.

Ова објективно согледување на актуелната состојба e најефикасниот начин за таргетирање на предизвиците и механизмите на дејствување за подигнување на нивото на квалитет на образовниот процес. Затоа, Општина Чаир високо го вреднува овој академски придонес кој несомнено ќе го има во предвид во нејзината стратегија за подобрување на нивото на квалитет на образовниот процес.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе