Денеска учествував во започнувањето на кампањата посветена на Европскиот зелен договор. Оваа кампања ја промовираше Шефот на Делегацијата на Европската Унија во Скопје, г.Дејвид Гир.

27
Целта на кампањата е да се подигне свеста за Европскиот зелен договор и неговата главна цел – да се постигнат нула нето емисии на стакленички гасови до 2050 година, со што Европа ќе стане првиот климатски неутрален континент.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе