Ura e Gurit

1,624

Ura e Gurit – objekt monumental mbi lumin Vardar,fillimisht e ndërtuar në gjysmën e dytë të shekullit 15 gjatë periudhës së sundimit të Murat II, dhe pastaj shumë herë e mbindërtuar dhe rinovuar. E ndërtuar prej blloqeve të gurit megalit të lyer me plumb, me harqet impozante të mbështetur mbi trarë që gjenden në ujë. Ura paraqet hyrjen në çarshi nga ana e saj jugore si dhe shenje mbrojtëse ë Shkupit.

Merr përditësime në kohë reale në pajisjen tënde, regjistrohuni tani.

Ju gjithashtu mund të shfletoni

Ky website përdor cookies për të përmirësuar përvojën tuaj. Ne do të supozojmë se jeni në rregull me këtë, por mund të zgjedhni nëse dëshironi. I pranoj Lexo më shumë