Мустафа-пашина џамија

964

Мустафа-пашина џамија – Изградена од Мустафа паша во 16 век, која привлекувама со својата убавина и голе-мина, со убавината на мина-рето, но и со турбето во состав на џамијата кое е погребан Мустафа паша. Неодамна реновирана, таа и денеска ја има својата верска функција, но привлекува и голем број на туристи во Скопската чаршија.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе