Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу излезе на терен после обилните врнежи

54

Веднаш по силните врнежи од дожд кои го зафатија нашиот град во текот на денешниот ден, со брзина на ветер од над 80 км/ч и наврнати околу 11 литри во метар квадратен, на терен за менаџирање на потребните активности за нормализирање на ситуацијата излезе Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу.

Екипите на јавните претпријатија “Водовод и канализација”, “Улици и патишта” , ” Паркови и зеленило” и 40 сезонски работници на Општина Чаир се во акција преземајќи ги сите потребни мерки.

Контакт броевите каде граѓаните може да побараат интервенција се:

– EVN (0)2 3205 000
– Водовод и канализација (0) 2 3240 300 / (0) 2 3073 010
– Паркови и зеленило (0) 2 3070 112 / (0) 2 3070 113
– Пожарна служба – 193.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе