Денеска учествував на работната дискусија „Идна соработка меѓу општините и стопанствениците“, организирана од Македонско-германското стопанско здружение (DMWV) во соработка со Фондацијата Конрад Аденауер (КАС) и Фондацијата Фридрих Еберт (ФЕС).

33
Во оваа прилика, организаторите ни понудија со бизнис заедницата подиум за размена на искуства и ставови за економските текови на земјата, идните предизвици на овој план, со цел да се поттикнат инвестициите во земјата и подобрување на бизнис климата.
Ова беше и добра можност за мене како градоначалник да им ги претставам на стопанствениците нашите заложби и планови за зајакнување на локалната економија.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе