8 април – Меѓународен ден на Ромите

4
Честит 8 Април, Светскиот Ден на Ромите!
Bahtalo 8 Aprili, Lumiyako Dive e Romengo!
Одбележувањето на овој ден значи и одбележување на историјата, традициите и културата на Ромите. Ние во општина Чаир отсекогаш сме биле посветени и продолжуваме со нашата заложба за просперитет, интеграција, еднаквост и инклузија на нашите сограѓани од ромската заедница.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе