Унапредување на еколошките механизми на ЈП “Комунална Хигиена” за почисти општини

15

Зајакнувањето на капацитетите на функционирање на Јавното Претпријатие “Комунална Хигиена“ е од голема важност за сите општини на Градот Скопје, а посебно за Општина Чаир бидејќи на многу поефикасен и посовремен начин ќе се реализира нашата заедничка мисија за поголема јавна чистота.

Денес се промовираа новите механизми ставени на располагање на ЈП “Комунална Хигиена“ кои несомнено се гаранција за почисти општини. Ова е доказ дека нашиот Град ги следи еколошките европски трендови во безкомпромисната борба со загадувањето за што Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу им честита на Градоначалникот на Град Скопје Петре Шилегов и директорот на претпријатието Абдусамед Шабани со желба за уште поефикасна соработка во следниот период.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе