Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу го пречека високиот комесар на ОБСЕ за национални малцинства г-дин Ламберто Заниер

19

Делегацијата предводена од страна на високиот комесар на Мисијата на ОБСЕ за национални малцинства г-дин Ламберто Заниер реализираше работна средба со Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу за согледување на спроведувањето на неопходните механизми за еднакво третирање на граѓаните.

Во текот на конструктивната и позитивна размена на мислења, констатираа дека почитувањето на правата на човекот без разлика на нивната етничка припадност се столбови на развиените демократии во континуитет.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе