ИСМАИЛ ЌЕМАЛИ

Основното училиште "ИСМАИЛ ЌЕМАЛИ (Рајко Жинзифов)" од Скопје е основано во 1945 година. Во почетокот работело со…

Хасан Приштина

Училишниот објект на OОУ "Хасан Приштина" се наоѓа во општина Чаир Скопје, каде се воспитуваат и образуваат ученици…

Јашар Беј Шкупи

Основното општинско училиште "Јашар Беј Шкупи" - Скопје делува во централното градско подрачје, како самостојно…

ТЕФЕЈЈУЗ

Основно училиште Тефејјуз започнува уште во далечната 1884. во зградата изградена од Хилми Бег Дерала, која подоцна…

Конгреси и Манастирит

ООУ Конгреси и Манастирит, е основано со Решение бр.07-437/5 од  12.04.2006година од Општина Чаир,и со Решение за…

АНТОН СЕМЈОНОВИЧ МАКАРЕНКО

Основното училиште за возрасни ”А.С. Макеренко” е единствена установа со основна дејност образование на возрасни во…

Имри Елези

Основното училиште Имри Елези е основано со Одлука бр.07-32/61 од 01.02.1980год. а верифиџирано со Решение бр.…

Васил Главинов

ООУ “Васил Главинов”е основано со соодветен акт бр.7887 од 25.07.1955 година од Народен одбор на Град Скопје. Во…

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе