Општина Чаир, Исламската Верска Заедница и Секторот за Внатрешни Работи – Скопје ја продлабочуваат соработката за спречување на насилниот екстремизам

10

Под организација на раководството на организацијата Centre for Common Ground г-ѓа Вилма Венковска Милче и г-дин Пајтим Саити се оствари заедничка работна средба помеѓу Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу, претседателот на Исламската Верска Заедница Реис Сулејман еф. Реџепи и заменик командирот на Секторот за Внатрешни Работи Скопје г-дин Сашо Инџиковски, каде се дискутираше околу меѓуинституционална соработка во рамките на проектот за спречување на феноменот на насилниот екстремизам.

Сите вклучени страни во проектот изразија силна подготвеност за заедничко дејствување и продлабочување на професионалната интеракција за аплицирање на што е можно поефикасни механизми во заштита на највисоките човекови вредности толеранцијата и мирот, преку спречување на насилството и поделбата помеѓу луѓето.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе