Општина Чаир го започна процесот на гасификација на првите училишни објекти во Општина Чаир

109

По завршувањето на законските процедури, Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу со директорот на избраниот економски оператор ГА-МА АД г-дин Радко Манов, го започнаа работниот процес за гасификација на првите две објекти на територија на Општина Чаир, и тоа клонот “Снегулко“ на Детската Градинка “Снежана“ и Основното Училиште “Исмаил Ќемали“.

Проектот во нејзината прва фаза ќе ја опфати и административната зграда на Општина Чаир, додека целосната инвестиција за трите објекти достигнува 12 милиони денари.

Придобивките од реализацијата на гасификацијата:

– еколошки ефикасна мерка која ќе придонесе за подобрување на квалитетот на воздухот и
– економски механизам кој ќе обезбеди редуцирање на годишните трошоци за околуи 3,4 милиони денари што подразбира дека инвестираните средства ќе бидат вратени за 3 години и пол.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе