Продолжува работниот процес за позелен Чаир

12

Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу и директорот на Јавното Претпријатие “Паркови и Зеленило“ Ардијан Муча секој ден се грижат за позелен Чаир. Оваа одлична соработка ја продолжуваат во главниот парк во населба Топанско Поле, каде извршија надзор над интензивниот работен процес кој се одвива за негово целосно уредување во вкупна површина од 10 000 м2.

Општина Чаир ќе се погрижи новиот парк да поседува:
– нови парковски клупи
– корпи за отпадоци
– патеки за движење на граѓаните
– два агола со детски реквизити
– ново улично осветлување и
– фитнес зони на отворено.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе