Заврши поставувањето на излозите на неколку дуќани во Старата Скопска Чаршија

106

Во рамките на проектот кој има за цел промовирање на туризмот во Старата Скопска Чаршија, покрај другите активности кои ги опфаќа проектот како што се санација на калдрмата, конзервација, реставрација на дуќаните, како и дигитално промовирање на културното наследство на чаршијата, како мошне важна активност е и поставувањето на 39 излози во чаршијата. Во продолжение се сликите, кои го отсликуваат новиот изглед на некои од дуќаните во Стара Скопска Чаршија кај кои е извршена промена на излозите. Вреди да се напомене дека проектот е финансиран од ЕУ, управувана од Светката Банка, Општина Чаир и кабинетот за економски прашања при Влада на Република Северна Македонија, и се имплементира од Општина Чаир.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе