Основното Училиште “Тефејуз“ ја одбележа 135 годишнината на нејзиното постоење. Ганиу со честитки до учениците и мисионерите на образованието на ова училиште

33

Основното Училиште “Тефејуз“ од 1884 година кога започна со работа е многу скапоцено гнездо на знаењето каде се едуцирале и го започнале нивниот пат кон знаењето многу генерации кои низ годините на животот се ставиле во служба на напредокот на нашата држава.

На денешната манифестација за одбележување на роденденот на ова училиште кое е најдобриот симбол на соживотот помеѓу различните култури кои ги соединува една мисија – светлото на знаењето, Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу изрази голема благодарност за жртвувањето и посветеноста на многу мисионери на образованието на ова училиште низ годините на нејзиното функционирање и упати искрени честитки до раководството на училиштето.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе