Повик за категоријата нерегистрирани земјоделци

69

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД КРИЗНИОТ ШТАБ НА ОПШТИНА ЧАИР

ПРЕЗЕМИ БАРАЊЕ

Кризниот штаб на Општина Чаир за превенција и справување со Корона вирусот Ковид 19, во согласност со  мерките и препораките на Владата на Република Северна Македонија за ограничено движење  ги  донесе следните заклучоци:

Се упатува известување до нерегистрираните земјоделци на територијата на Општина Чаир кои имаат земјиште или штала кои е потребно да ги извршат земјоделските работи за време на Полицискиот час во текот на продолжениот викенд (Сабота Недела и Понеделник – 18,19,20 Април 2020), задолжително да испратат барање до Кризниот штаб на Општина Чаир на следната електронска адреса info@cair.gov.mk или да достават барање до архивата на Општина Чаир,  најдоцна до Четврток (16.04.2020) до 14:00 часот и да ги исполнат следните критериуми:

– имотен лист за земјоделското земјиште или штала или

– договор за закуп.

  • Да ги посочат почетната и крајната дестинација на движење
  • Да одредат временски интервал на излегување и враќање којшто не може да биде подолг од еден час.

Барањето во електронска форма можете да го превземете во следниот ЛИНК.

Со почит

 

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе