Гази Иса-бегова Џамија

826

Гази Иса-бегова џамија – Лоцирана во близина на Куршумли ан и Бит-пазар, спаѓа во редот на највредни културно-историски споменици од исламската архитектура во Македонија (од типот на џамии со две еднакви куполи), изградена во втората половина на 15 век.

Добијте ажурирања во реално време директно на уредот, сега се претплатите.

Објави од иста категорија

Оваа веб-страница користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Ќе претпоставиме дека сте во ред со ова, но можете да се откажете ако сакате. Прифати Прочитајте повеќе